yrityksen alkukuva

Decos Oy – arjen ylellisyyttä 

Kaikki sai alkunsa vuonna 2005, kun etsin tätini kesäasunnon kylpyhuoneeseen laastituotetta ranskalaisessa sisustuslehdessä olleen kuvan perusteella, (kts kuva vasemmalla).  Suomesta tällaista tuotetta ei löytynyt. Pitkällisen googlettelun jälkeen löysin tieni Tierrafinon verkkosivuille. Heiltä löytyi kalkkipohjainen tuote Tierrafino Stone Tadelakt. Sitä kautta tutuistuimme myös muihin Tierrafinon tuotteisiin ja myös kylpyhuonekin tuli toteutettua lopulta Tadelaktilla. Keväällä perustimme Decos Oy:n.

Jo syksyllä 2005 olimme ensimmäistä kertaa Habitare -messuilla. Tuotteita oli valikoimassa silloin kolme kappaletta. Saimme kuitenkin innostuneen vastaanoton, varsinkin suunnittelijoilta. Monet näistä siellä solmituista yhteistyö- ja asiakassuhteista jatkuvat vielä tänäkin päivänä. Mikä onkin aivan parasta  tässä työssä.

Vuosien varrella valikoima on lisääntynyt. Varhaisessa vaiheessa mukaan tulivat italialaiset Rivedil -sarjan tuotteet. Näissä näkyy italialaisten pitkä perinne sisustuslaastien parissa. Sarjassa on perinteisiä kalkkilaasteja, mutta myös erilaisia tunnelmaa tuovia hohtavia ja kimaltavia erikoismaaleja.

2010 -luvulla valikoima kasvoi mikrosementillä. Mikrosementistä tuli vaihtoehto Tadelaktille märkätiloissa. Mikrosementit ovat vuosien varrella kehittyneet ja niiden asentamisesta on tullut yksinkertaisempaa. Tuotemerkit ovatkin muutamaan kertaan vaihtuneet, tuotteiden kehittymisen myötä. 

Tällekin vuosikymmenelle on tulossa uutuuksia, mutta niistä kerron hieman myöhemmin enemmän. Pysyhän siis kuulolla. 

Sisustamisen iloa,

Taru