Sisustuslaastit ja erikoismaalit keittiön välitilassa

Musta Rivedil Sinfonia helmiäisstucco keittiön välitilassa.

Keittiön välitilojen pinnoittaminen sisustuslaastilla tai erikoismaalilla on ollut viime vuosina hyvin suosittua. Välitiloissa tulee huomioida muutamia seikkoja, jotta materiaali toimii toivotun laisesti. Tässä artikkelissa käydään läpi pohjustus, soveltuvat materiaalit sekä suoja-aineet ja -lakat. 

Rivedil Marmorino kalkkilaasti

Pohjustus

Uudiskohteissa välitila tulee tasoittaa sileäksi ja tasalaatuiseksi ennen sisustuslaastin tai erikoismaalin asennusta. Levypinnalle tulee tehdä normaalit saumanauhaukset sekä sen jälkeen koko pinta tulee tasoittaa hienotasoitteella noin 2-3 mm paksuisella kerroksella. Sen jälkeen voidaan pinta pinnoittaa halutulla materiaalilla.

Jos kyseessä on vanha remontoitava kohde, voidaan pinnalla olevat mahdolliset laatat tms. poistaa ja sen jälkeen tehdä pohjan tasoitus samoin kuin uudiskohteessa. On myös mahdollista, että laattapinta tasoitetaan saneerauslaastilla ja sen jälkeen tehdään hienotasoitus. Silloin tulee huomioida, että kaapistot ja taso mahdollistavat pintaan tulevan lisäkerroksen.

Jos pohjapinnalla on useampia materiaaleja, tulee pohja hienotasoittaa tasalaatuiseksi ennen materiaalin asennusta. 

Marmorino kalkkilaasti keittiön välitlassa
Marmorino kalkkilaasti keittiön välitilassa

Materiaalivaihtoehdot

Suosituin materiaali välitiloihin on Rivedil Marmorino kalkkilaasti. Marmorinon pinta on matta ja hillitysti eloisa. Tämä tuote asennetaan kahtena kerroksena lastalla.

DecoCire mikrosementti soveltuu myös keittiön välitiloihin. Mikrosementti asennetaan kahtena – kolmena kerroksena lastalla, riippuen pohjapinnasta. 

Rivedil sarjan mikrosementti Oxydaa voidaan myös käyttää keittiön välitiloissa. Materiaalin kestävää pintaa voidaan työstää monella eri tavalla ja pintaan on helppoa tehdä erilaisia kuvioita.

Välitiloissa tulee kuitenkin huomioida, että mahdollisimman sileä pinta on helpoin pitää puhtaana. Sen vuoksi emme suosittele karkea pintaisia ja vahvasti kuvioituja pintoja välitiloihin. 

Lisäksi Rivedil sarjassa löytyy erikoismaaleja, jotka soveltuvat keittiön välitilaan. Näistä suosituimpia välitiloihin ovat mm.  Sinfonia helmäisstucco, Rivedil Rouge erikoismaali, Super Brilliant kimalle maali sekä Persia erikoismaali. Näihin tuotteisiin löytyy keittiön välitiloihin tarvittavat suoja-aineet

Rivedil Rouge
Rivedil Preziosi

Pinnan suojaus

Keittiön välitilat vaativat aina suoja-aineen tai suojalakan.

Jos välitila on vain vesipisteen edessä, riittää suojaukseksi suojavaha tai -aine. Tällaisia ovat Rivedil Hydro Finish Opaco suoja-aine sekä TWax suojavaha.

Jos välitila on myös lieden edessä, pitää pinta suojata suojalakalla, esim. EcoStar lakalla. Liedestä tuleva kuuma rasva on kaikkein haastavin suoja-aineille. Suojalakka kestää kuumaa rasvaa, kunhan se puhdistetaan pinnalta roiskumisen jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *